Orangeri


En stue midt i haven for både mennesker og planter

Et orangeri kan bruges næsten året rundt, idet tag og facade er udført i termoglas, der gør at det også kan anvendes som en fritstående vinterhave. Det er også muligt at vælge polycarbonat istedet for termoruder. Elruder giver mulighed for optimal ventilation. De brede ingangsdøre gør havearbejdet nemt – dørene fåes både som skyde-, sving- eller opdelte døre. Et orangeri kan udstyres med mange store planter, lækre møbler, udekøkken, hængekøje, springvand mm. Det er en bygning der giver stor livskvalitet. Ahlnor er et af de få firmaer i Danmark, der bygger orangerier efter ønske og mål og de kan fås med store opluk.

Kontakt Ahlnor for mere information eller et uforpligtende tilbud på 70 20 58 59


Her ser I vores store udvalg af orangerier

[abcf-grid-gallery-custom-links-pro id=”1419″]

Orangerier før og nu…

Traditionen med orangerier stammer helt tilbage til 1700-tallet, hvor den europæiske adlen opsatte orangerier på deres store godser og herregårde. Især englænderne dyrkede interessen for eksotiske planter og blomster. I 1800-tallet kom orangerierne til Danmark, hvor det naturligvis også kun var forbeholdt de rige og adelige. I dag har alle mulighed for at bygge et orangeri i haven og nyde de mange fordele. Et orangerier er et sted hvor eksotiske planter med behov for et varmt klima kan trives året rundt. Her kan I f.eks. indrette Jer med citrusplanter, oliventræer og et væld af skønne blomster. Er man glad for planter og natur, er et orangeri den perfekte løsning.

  • Et orangeri er typisk højere og størrere end et traditionelt drivhus og kan have flere rum. Der er plads til at mindre træer kan vokse op.
  • Store døre, –som giver mulighed for at flytte store planter og mindre træer ind og ud af orangeriet.

I kan bruge orangeriet som et traditionelt væksthus eller som en stue midt i haven. Nyd udelivet selvom vejret ikke er helt i top.

Orangeri_2_7 Orangeri_indoor

Orangeri_3 Orangeri_4


Alle orangerier er designet til at modstå høje vindhastigheder og belastning fra sne

Orangeri_sne