Ahlnor’s udestuer bliver nemt et samlingssted for familie og venner
En udestue er en nem og hurtig måde at udvide boligen på. Byg den hellere for stor, så der er plads til planter, hyggekroge og gæster. Husk også at tage højde for husets eksisterende arkitektur. Det er rart med varme, men en udestue må ikke blive for varm. Derfor er det en god idé at konstruere den, så hele den ene væg kan åbnes enten med foldedøre eller skydedøre.
Gode råd om udestuer
En udestue giver følelsen af at sidde i haven og giver samtidig ekstra plads til familie, venner og afslapning
Fleksible løsninger
Udestuer kan se meget forskellige ud og være mere eller mindre integrerede med resten af huset. Udestuerne produceres efter ordre, og som kunde har man derfor stor medbestemmelse. Det er muligt at skræddersy en udestue, så den passer præcis til Jeres behov. Vi arbejder med alle typer materialer. Vi leverer flest udestuer i plast eller aluminium, men har også mulighed for træ. Når det gælder udestuer i plast har vi udviklet vores helt egen model Classic – med høj kvalitet og en konkurrencedygtig pris.
Opvarmning og isolering
Ahlnor har mange forskellige udstuer med aluminiums-profiler, så det er muligt at vælge den type isolering, der passer til Jeres behov.
Vores Classic plastudestue har isolerede profiler
Det er muligt at opvarme udestuerne med en flytbar varmekilde som f.eks en gasvarmer.
Ønskes udestuen med en fastinstalleret varmekilde, er der ifølge loven tale om en tilbygning. Det betyder at udestuen tæller med i grundens byggeprocent og i boligarealet på BBR-meddelelsen. Herved gælder alle byggereglementets regler.
Materialer uden vedligeholdelse
Ahlnor’s udestuer er fremstillet i vedligeholdelsesfri aluminium eller plast. Det er mulighed for sikkerhedsglas eller termoruder
Placering
Placer udestuen så fordelagtigt som muligt i forhold til have, udsigt, sollys og hvornår på året og dagen der ønskes mest udbytte af udestuen. Tjek om store træer giver skygge, hvilket kan være en fordel i højsommeren, men en ulempe om foråret og om efteråret.
Der er oplagt at bygge udestuen mod syd. Ofte vil den blive bygget ud over et fag med store vinduer. Det betyder at udestuen også isolerer vinduerne mod blæst og kulde – og gør huset varmere.
Byggetilladelse og regler
En udestue kræver byggetilladelse. Byggeansøgningen indsendes til kommunens tekniske forvaltning. Det er vigtigt ikke at gå i gang med opsætningen af udestuen før byggetilladelsen er klar. Ansøgningen skal være skriftlig og indeholde tegninger og beskrivelser af udestuens placering, opbygning og materialer. Husk også at færdigmelde byggeriet til din kommune. Vær også opmærksom på kravet om en minimumsafstand på 2,5 meter til skel.
En opvarmet udestue tæller med i det samlede bebyggelsesprocenten, som ofte er 30%. Man skal derfor også have opdateret din BBR-meddelelse. Husk at kontakte dit forsikringsselskab og få din police opdateret.